28 Ocak 2012 Cumartesi

28 Ocak 2012 Bursaspor-Galatasaray Maçı

Selamlar, ilk yarı bitmişken yazayım taze taze, bir de böyle deneyelim.

Öncelikle kadroda güzel bir değişiklik gözüme çarptı, klasik olduğumuz kadroyla çıktık ancak geçen hafta Riera'nın gösterdiği performans, dilediğim gibi, Kazım'ı yedek klübesine yolladı. Haketti. İkisi de.

İlk yarı iki taraf da kapalı bir oyun sergiledi şimdilik, savunmalar toplam 3-4 hata yaptı, bunlar da kalede tehlike oluşturdu anında. Hakan Balta büyük bir hata yaptı, ikili mücadelede topu çıkarmaya çalıştı ancak top oyunda kalınca pas vermedi ve ikili sıkıştırmada topu kaybetti. Savunma bir anda duvar gibi oldu ve şut şansı vermedi ama rakibe, telafi oldu böylece.
Bursaspor'un hatasında Elmander çok güzel değerlendirdi ama kalecinin kucağına gitti, dönen topa Emre çok çok iyi vurdu, stil olarak, o top da kalecinin tam kucağına düştü.
Semih yine çok iyi, Ujfa ile savunmada güven veriyorlar, iki tehlikeli pozisyonda ikisi de kollarını vücuduna yapıştırarak müdahale etti, Bursasporlu futbolcular itiraz etti ama hakemin kararı doğruydu. Ujfa da bir anda sürpriz yaptı ve ceza sahasına yardırırken gördük kendisini, çok iyi pozisyon yaratmıştı ama savunmadan bir oyuncunun ayağına basınca dengesini kaybetti düştü, ama alkışlar kendisine.
Elmander ve Sercan. Çift forvetimiz. Ama aralarında hiçbir bağ yok. İkisi de "tek forvet", ikili değiller. Elmander'in iyi olduğu anlarda Sercan yok, Sercan iyiyse Elmander etkisiz kalıyor. Maçın sonunda Elmander süper bir pas çıkardı, ama Sercan geç kaldı, çok güzel bir pozisyondu.
Riera, Ankaragücü maçında formayı kaptı, Kazım'ı yolladı, bu maçta da hakettiğini gösterdi formayı, sol kanattan iyi geldi, Elmander'in pozisyonunda da pası veren kişi olup 3 savunmayı birden düşürdü oyundan, sahanın iyilerindendi.
Ancak ortasahadan o kadar faydalanamadık, bağlantıyı o kadar iyi kuramadılar bence. Elmander-Sercan uyumsuzluğu da olabilir bunun nedeni ancak yeterli değildi.
İkinci yarıya gelirsek;
Fatih Terim'in devre arası konuşması "Biraz daha ileri çıkın, oyunu ileri yıkın" gibi bir şeymiş ancak takım başarısızdı. Son 5 dakikayı kesersek çok kötü oynadık, bahanesi de yok, olmadı bu maç.
Golü güzel attı Bursa, pozisyon önceden çalışılmıştı, Batalla pası ilk verdiğinde Semih ve diğer savunma (Sabri galiba tam emin değilim) ikisi birden içerdeki oyuncuya koşmaya başladı, Batalla da bomboştu, duvar pası ve gol. Musleranın yapacak bir şeyi yoktu ama Sabri orda Semih'le konuşmalıydı, Galatasaray savunmasının yapmaması gereken bir hataydı bence.
Riera sevgili kulmuş, Kazım hazırlandığında Riera'nın çıkacağı kesindi, ikinci yarı çok daha silik oynadık ve ilk yarıdaki hatalarını tekrarladı, ama ilk yarıdaki pozitif oyununu yansıtamayınca çok kötü bir oyun çıktı karşımıza. Ama Sercan'ın o anda yerde kalması Riera'ya ikinci şansı verdi, ama olmadı, Yiğit girdi, iyi ki de girdi.
Değişikliklerimizi çok iyi kullandık bence. Kazım yine etkisizdi ama başka şans da yoktu, ileri hatta taze kan gerekliydi. Yiğit Ankaragücü maçında solda etkili olmuştu, bu sefer sağda denedi F.T., oyunun son 5 dakikasına heyecan getirdi, ancak beklerin yorgun olmasından ve Bursaspor'un tamamen kapanmasından dolayı bu kadar tehlikeli oldu bence, yinede güzel bir koz olarak klübede durmalı.
Golü yedikten sonra savunma ileri gitmek isterken çok açık verdi. Baya açık verdi, Ujfa'nın kişisel becerileriyle kapattık bunu ama ikinci yarı savunmamız kötüydü. Beklere yorum bile yapmıyorum.
Baros'u arıyoruz, Sercanın yerinde Baros olsa çok çok çok çok farklı bir 90 dakika izlerdik bence.
Ve yumurta kapıya dayanınca oynadığımız futbolu azıcık erken oynasak golü bulabilirdik diye düşünüyorum, o acele içerisinde futbolcuların doğru karar vermesi ve zamanlamaları ayarlaması çok zor, bu motivasyonu maçın içerisinde sağlamalıyız.

Sonuç olarak, çok açık verdik, kötü oynadık, ileri uçta bir çözümsüzlük var, Elmander-Sercan "ikili" olmalı, yoksa işimiz zor.
Stadı dolduran kadınları da tebrik ediyorum, hem Bursaspor hem Galatasaray tribünündekileri.
İyi akşamlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder