15 Mart 2012 Perşembe

Tahminler...

Derbi geliyor derbi. Şunun şurasında 3 gün kaldı, yok Truva'ydı yok karaborsaydı derken kimse maçta n'olcak diye konuşmaz oldu. Zaten genel bir tatsızlık var sanki, Fenerbahçe için tamam mı devam mı maçı, ama şike olayları, sonra bu karaborsa olayları, truva geyiği falan olayı futboldan uzaklaştırdı. Umarım, bu truva olayına güvenip stada gitmeye kalkan taraftarlar olmaz. Ama Fenerbahçelilerin maçı bir paranoya ile izleyeceği de kesin, amaç bu muydu bilmiyorum.

Maça gelirsek, bizim açımızdan kafalardaki soru, forvette kim oynayacak? Çiçeği burnunda Deplasman Golcü'müz Necati mi, yoksa genç kızların sevgilisi Kral Baros mu? Genel "istek" Baros'la başlamak üzerine, tecrübesi ve Elmander ile uyumu gerçekten çok etkili. Ama Necati'yi de ilk 11'den kesmek bence ayıp olur. Adam gerçekten varını yoğunu veriyor, iyi oynarken kesilirse bu tabiki "-" bir mental puan olacak.

Bir diğer ilginç nokta ise, Hakan Balta ve Emre Çolak hariç (Necati için %50 diyelim) 9 oyuncu Saraçoğlu çimlerine Galatasaray formasıyla (Eboue, Selçuk vs. geldi elbette) ilk kez ayak basacak. Bu önemli bir nokta. Büyük bir koreografi çalışması var(dır muhtemelen). Ve bu olay ile Fenerbahçe tribünleri bu 9 oyuncumuzu ne kadar etkilerse, o kadar avantajları olacak. Yinede diyerek aynı konuya devam edeyim, bu 9 oyuncunun da TT Arena gibi "büyük" bir stadda oynuyor olması bence önceki senelere göre bir avantaj. Çünkü ASY'de baktığımız zaman gökyüzü vs. etkenler daha çok olduğu için Saraçoğlu gibi kapalı bir kutunun atmosferi de daha etkili olabilir.

 Açıkçası Lincoln'ün sayılmayan serbest vuruşu sonrası 0-1 den 4-1 olan maçtan beri ilk kez galibiyet konusunda bu kadar ümitliyim. Morallerimiz yüksek, takım "takım" olmuş durumda, her şey güzel gözüküyor.

Lig açısından bakarsak da, Galatasaray için son önemli deplasman ve sonraki haftaki Trabzonspor maçını da kazandığı takdirde Playoff'lara şampiyon edasıyla girecektir. Fenerbahçenin ise 1 Nisan haftası Trabzon derbisi olduğunu hatırlatalım. Fenerbahçe deplasmandaki kötü formuna devam edip, orada puan kaybederse, biz ise son 4 maçı da kazanırsak puan farkımız 16 olur ki, neredeyse matematiksel olarak şampiyon oluruz.

Eh, ne diyelim, iyi seyirler!

Resim Fenerbahçe Resmi Sitesinden. Galatasaray Fenerbahçe derbisi resim yarışmasından.